Klubbinfo

KIoskansvarlig Grethe Vatvedt, barneidrettsansvarlig og styremedlem Ingar Johannesen og daglig leder Beatrice Hammerstad

Borgen IL ble stiftet i 1927 og har gjennom snart 90 år blitt en svært viktig idretts aktør i lokalmiljøet på denne siden av byen. Gjennom tidens løp har klubben vært innom mange idretter som orientering, hockey, bandy, håndball og fotball. I dag er klubben en rendyrket fotballklubb og den største breddeklubben i Sarpsborg med 35 lag og nesten 500 medlemmer. Klubbens omsetning nærmer seg 4 mill kroner.

Borgen IL har en sunn økonomi og jobber etter å levere kvalitet i alle ledd. I 2015 ble vi sertifisert som en av landets kvalitetsklubber.  Vi er opptatt av trivsel, opptatt av å skape idrettsglede med tilhørende gode minner. Vi skal lære lek med ball og mestring av fotballferdigheter. Vi skal utvikle lagspill og langvarig vennskapsbånd, og ikke minst skal vi føle tilhørighet. Alle som ønsker kan tilhøre og være en del av Borgen IL – ikke bare i barneårene men så lenge man ønsker og har tid!

I 2016 har Borgen IL nærmere 120 frivillige hvorav ca 70 er lagledere og trenere. Disse utgjør den virkelige kjerne av de sportslige aktivitetene til våre lag. Det er gledelig at klubben merker en stadig økningi antall spillere og spesielt med et stort tilsig fra de yngste gruppene.

Vi har også en stor SR gruppe med lag i alle årganger inkl et interkrets G16 lag som hevder seg veldig bra. I tillegg har vi klubbens flaggskip – A-laget som spiller i 4.divisjon og rekruttlaget som er i 6.divisjon.

Våre lagledere/trenere har det praktiske ansvaret rundt trening og kamper, arrangerer sosiale aktiviteter, avholder foreldremøter, organiserer deltakelse på turneringer, plastrer knær og fyller vannflasker, bemanner kiosk på kampdager og utstyrsbestilling. Borgen IL er opptatt av kvalitet og ser på det som en prioritert oppgave å skolere laglederne innenfor barneidrett, treningskultur, kampgjennomføring og førstehjelp.

Det er imidlertid mange funksjoner som skal fylles utenom lagene. Mange frivillige sørger for at de andre hjulene går rundt slik at baner klippes og vedlikeholdes, at snø måkes, at regninger blir betalt, at alle har drakter, at man har noen å sitte på med til kamper og at klubben tjener penger på dugnader og annet.  Noen sørger for brus og is i kiosken, nyheter på web’en, skilt rundt banen og reklame på draktene.