Borgen G13 til KM B-Sluttspill

Denne uken ble det klart at Borgen G13 sitt KM lag har kvalifisert seg til B-sluttspill etter å ha kommet på 3. plass i innledende KM spill. Med dette har vi nådd vår første målsetning for 2019, som nettopp var å kvalifisere oss til B-sluttspillet.

I det innledende puljespillet har vi spilt 6 kamper. Det ble 3 seire og 3 tap totalt, og vi endte da på 9 poeng. Kampene har vært jevne og med bedre målforskjell ga det oss 3. plass i puljen. Vi var kun 1 seier unna å gå til A-sluttspillet, noe som nok ville gitt oss litt tøffere motstand enn vi er på akkurat nå. Alle resultatene og slutt tabellen er på denne linken her.

Etter å ha startet med seier 7-3 borte mot HSV-2, og deretter 3-1 hjemme over Rolvsøy, så fikk vi en perfekt start på det innledende KM spillet med full pott på de 2 første kampene. Deretter ble det litt motgang hvor vi tapte 2-3 i en jevn kamp mot Begby, hvor vi ledet 2-1 til pause. Deretter ble det tap 1-3 borte mot Ås, etter årets svakeste 1. omgang hvor vi slapp inn 3 enkle mål. Her manglet vi også 3 faste forsvarsspillere pga skade og konfirmasjon, dette ble en nøkkelkamp for oss, da nettopp Ås gikk til A-sluttspillet, og vi hadde byttet plass hvis vi hadde vunnet den kampen.

Deretter møtte vi den soleklare puljefavoritten Kråkerøy på hjemmebane, her leverte vi en meget sterk 1. omgang, og ledet 1-0. Desverre ble Kråkerøy for sterke for oss i 2. omgang, og snur kampen til 1-2. Vi var med i matchen helt frem til siste 5 minuttene hvor Kråkerøy kontrer inn 2 mål til og vi taper 1-4.

Da ble siste kampen mot Rygge borte avgjørende, og det var allerede klart på forhånd at med seier så ville vi kvalifisere oss for B-sluttspill, og med tap eller uavgjort ville det bli C sluttspill. Rygge kampen ble veldig solid fra oss, Selv om vi i perioder havnet under press, så scorer vi 1 mål i hver omgang, holder nullen og vinner kampen 0-2! Solid laginnsats av guttane, og noe å bygge videre på i resten av sesongen.

Kampoppsettet er nå snart på plass for B-sluttspillet, men sammen med Begby fra vår egen pulje, møter vi da 3. og 4. plassene fra de 3 andre puljene i dobbel serie, og skal spille 14 kamper til. Lagene i B-sluttspillet er:

• Borgen
  • Begby
  • Trosvik
  • Hobøl
  • Sarpsborg FK
  • Kråkerøy 2
  • Kvik Halden
  • Yven

Alt tyder på en jevn serie med mange tøffe kamper på et nivå som passer oss. Vår målsetning med B-sluttspillet er å komme blant de 4. beste.